Dagens Nys

DN är en fascinerande läsning idag. En BergochDalbana.

Dalen utgörs av DN:s sensationella scoop att motståndet mot FRA-lagen inte var folkligt, utan regisserades av PR-byråer. Ett avslöjande värdigt Liza Marklund. Minst. Det intressanta är att de trots allt har en poäng, i det att flera av de drivande finansierades av externa aktörer. Det är väl i och för sig inte så konstigt, även idealister måste äta, men det är problematiskt att detta inte redovisas. Det gäller såväl professionella lobbyister som idéburna debattörer.

Problemet med DN är att man inte väljer den vinkeln, utan föredrar att att bygga en konspirationsteori värdig John Grisham eller Dan Brown, där starka penningintressen hjärntvättar stora delar av befolkningen, och får dem att tro att de av egen vilja är motståndare till FRA-lagen. Istället för att nätt lägga in bollen i målet, drämmer man till, får en felträff och missar hörnflaggan med några centimeter. Vad är det för fel att lobbyister stödjer kampanjer de tror på, bara för att de kampanjerna drivs av gräsrötter och inte av professionella politiker och organisationer?

Meanwhile, in another part of DN; Maciej Zaremba gör det igen. En fantastisk artikel om svensk invandringspolitik. Maciej; The Man, The Myth, The Legend. DN:s journalister borde låta sig inspireras av honom, istället för av Liza Marklund.

6 kommentarer

Filed under Uncategorized

6 responses to “Dagens Nys

 1. Pingback: Deepedition » Misstänkliggjort FRA-motstånd

 2. Pingback: Var fan är min lönecheck om jag får fråga?! » Teflonminne

 3. Jonas Karlsson

  Jasså är Maciej en man, jag trodde det var kvinnligt namn. Det verkar som bara invandrare kan vara kritisk mot invandringen / invandringspolitiken. Är en svensk det så är man racist.

 4. Jag tror inte jag har skrattat så mycket åt en mening mitt i allt när det kommer ”..vilket kakel Svensson har i sin sommarstuga eller första gången han onanderade…” . Helt obetalbart.

  Att det sen skrivs om såväl kommunens vilja att få pengar, svenskar ”oförmåga att förstå att en analfabet och en utbildad person har olika behov för att lära sig ett nytt språk” samt KRAV…. de flesta av oss presterar ju bättre om man får krav och motprestation än bara ”lata sig fram”.

  Man får väl hoppas att någon kan ta tag i hela SFI grejen…. och kommunhandläggning… förutom det uppenbara att det borde finnas ett litet fält ”yrke/occupation” samt ”utbildningsnivå” i alla andra papper som fylls i när någon flyttar hit.

 5. hemligamorsan

  Jonas: För det första är det en milsvid skillnad mellan att vara kritisk mot invandring och att vara kritisk mot den svenska invandrarpolitiken. För det andra uppfattar jag att det finns gott om svenskar som är kritiska mot såväl invandringen som invandringspolitiken, utan att bli kallade för rasister. Däremot kanske främlingsfientliga. Slutligen är det tragiskt, eller tragikomiskt att Maciej Zaremba, efter 40 år i Sverige, som en av de främsta journalisterna och debattörerna kategoriseras som ”invandrare”. Ett tecken på var de stora problemen med den bristande svenska integrationen finns.

 6. Ska man skicka räkning till DN tro?

  De verkar veta var våra finansiärer finns, jag har aldrig sett till dom, hört talas om dom eller fått betalt, men om DN kan förmedla fakturan så skickar jag den gärna.

  Det är för ca 25.000 A4-ark
  12st toners
  2 st skrivare
  8 tågresor

  kan man få traktamente tro?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s